Profilaktyczne spożywanie pyłku kwiatowego oznacza przyjmowanie ok. 20-40 g (4-8 łyżeczek) substancji dziennie w osobnych dawkach. Najlepiej pyłek kwiatowy zażywać na ok. pół godziny przed posiłkiem. Pyłkiem kwiatowym możemy posypać posiłek lub dodać go do napoju. Ważne, żeby nie dodawać pyłku kwiatowego do gorących potraw i napojów, gdyż wysoka temperatura niweluje cenne właściwości zawarte w pyłku.
Pyłek kwiatowy ma wiele cennych dla naszego organizmu właściwości. Ze względu na dużą zawartość białka, spożywanie pyłku kwiatowego polecane jest w niedoborach białka, np. w nieprawidłowo prowadzonej diecie wegańskiej lub wegetariańskiej czy diecie odchudzającej.
Regularne stosowanie pyłku kwiatowego jako składnika napojów (do osłodzonej miodem kawy lub herbaty należy dodać łyżeczkę pyłku kwiatowego) znacznie hamuje łaknienie.
Spożywanie pyłku kwiatowego pozwala wspomóc odporność organizmu a zawarte w nim mikro i makroelementy mogą być pomocne w leczeniu anemii oraz złej kondycji organizmu wywołanej innymi chorobami lub lekami.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.